Proiectul Greenfield Băneasa

Este amplasat în arealul delimitat de Pădurea Băneasa, Pădurea Tunari și Aleea Teișani, pe un teren intravilan (încă din 1990), a cărui fostă destinație era una agricolă, în special pășunat, așa cum indică hărți și documente publice.

Marturie stau documente vechi de cca 100 de ani. O hartă a zonei, veche din anul 1921 confirmă cele spuse mai sus, și mai exact faptul că pe arealul pe care s-a construit ansamblul rezidențial Greenfield nu a existat pădure, cel puțin de când avem documente, până în prezent.

Un plan de sistematizare al comunei Băneasa vechi de aproape un secol prevedea că „principial acolo nu admitem instalarea de industrii, ci numai locuințe”. Recensământul din anul 1930 arăta că în Băneasa existau 535 de case locuite și 3225 de locuitori.

Aproape 90 de ani mai târziu, vei putea identifica rapid pădurea din partea de nord a orașului, structura ei macro fiind relativ neschimbată. Localizat chiar în apropierea pădurii, cartierul Greenfield s-a dezvoltat în mod constant începând cu anul 2007.


Impact Developer & Contractor

Are o strategie de dezvoltare a complexului până în anul 2028. Întregul cartier se va întinde pe 60 de hectare și va fi dezvoltat în 5 faze, fiind finalizate până acum trei faze care însumează 2.568 de apartamente. La finalul ciclului de dezvoltare, în cartier ar urma să fie operaționalizate peste 7.000 de locuințe.

In anul 2019 Impact Developer & Contractor a donat pentru compensarea fondului forestier un teren în valoare de 1,8 milioane lei și a achiziționat suprafețe de teren în valoare de aprox. 1 milion de euro pentru construcția de căi de acces suplimentare.

Totodată Impact Developer & Contractor finanțează cu sume ce totalizează peste 1 milion de euro (fără TVA) extinderea utilităților publice ce vor deservi implicit și toate zonele aflate în vecinătatea cartierului Greenfield.


Demersurile companiei noastre nu se concentrează exclusiv pe nevoile comunităților pe care le dezvoltăm, ci ele sunt gândite să facă parte dintr-un ansamblu de funcțiuni publice de interes general. Din acest motiv, am înaintat autorităților oferte irevocabile de donație pentru suprafețe de teren destinate construcției de instituții de învățământ publice de stat (școală și grădiniță), a unei subunități ISU și a unui terminal STB care să deservească întreaga zonă de Nord a Capitalei, precum și toate utilitățile necesare. Valoarea cumulată a acestor terenuri depășește 4,5 milioane de euro.


Pentru grădinița și școala ce vor fi amplasate pe un teren de 9.620 de metri pătrați donat în totalitate Primăriei Sectorului 1 încă de la începutul anului (2020), s-au suportat inclusiv costurile proiectului, de asemenea donat autorităților locale. În cele două instituții de învățământ vor învăța aproximativ 1.000 de copii din zonă, nu numai cei domiciliați în Greenfield Residence.

În ceea ce privește următoarea etapă de dezvoltare a cartierului Greenfield (2020 – 2028), aceasta va cuprinde imobile cu amprentă redusă de CO2, spații verzi mult mai mari față de normativele legale, precum și soluții de tip smart city și wellness. În acest sens, Impact Developer & Contractor va subvenționa construirea în cartier a unui centru comercial cu impact asupra mediului, aproape inexistent. Astfel, în același timp cu satisfacerea unei nevoi reale a locuitorilor complexului, se va reduce semnificativ și traficul către oraș al rezidenților.00

zile


00

ore


00

minute


00

secunde