De ce să participi la cursa cu obstacole?
august 14, 20236 beneficii unice ale mișcării în pădure
septembrie 11, 2023"O minte sănătoasă într-un corp sănătos."
Credem că acestă afirmație este un obiectiv important pentru fiecare. Noi, cei de la Tabere si Circuite.ro și Festivalul Sporturilor promovăm un stil de viață sănătos și sustenabil prin practicarea sporturilor de masă ca un mod de petrecere eficient a timpului liber.
Totuși, vrem să atragem atenția că de multe ori practicarea sportului fără a fi echilibrați nu este cel mai sănătos lucru. Acesta poate duce către accidentări sau poate lucruri mai grave. De aceea, este foarte important să ne concentrăm să facem din sport un mod de a fi sustenabil și să reușim să păstrăm motivația și plăcerea.
De ce alergare, bicicletă, obstacole și orientare?
1. Alergare
Pentru că alergarea este primul sport pe care îl practică omul, de mic copil, ne exprimăm sentimentele prin alergare, atunci când suntem supărați sau când ne bucurăm avem tendință să o luăm la fugă.
Pentru ca este sportul cu cea mai mare libertate, pentru că suntem făcuți pentru a alerga. Dar, atenție, alergarea este un sport de impact, în care articulațiile sunt folosite la maxim, iar dacă tehnica este deficitară iar mușchii și ligamentele nu sunt suficient de puternice, pot apărea probleme de sănătate grave.
Trebuie să ținem cont că pe lângă partea de alergare este bine să completăm cu exerciții de forță, care să ne întărească musculatura. Iar partea de stretcing este recomandată de fiecare dată după alergare.
2. Mountain bike
Pentru că bicicleta este cel mai ecologic și sustenabil vehicul de deplasare.
Pentru că pe bicicletă putem acoperi distanțe mari și să descoperim zone neaccesibile altfel: ne putem descoperi orașul, zonele din împrejurimile acestuia, țara și chiar alte țări. Alături de Tabere și Circuite poți descoperi trasee superbe în România pe bicicletă.
Și, nu în cele din urmă, pentru că bicicleta este cel mai bun mod de a antrena forța pentru alergare.
3. Cursa cu obstacole
Alergarea cu obstacole, pe lângă faptul că este foarte interactivă și provocatoare, ne ajută să ne dezvoltăm armonic corpul și ne ferește de accidentări și cu siguranță ne va face mai rapizi atât la alergare cât și la bicicletă.
Exercițiile de tip functional trainig, regăsite în obstacole, ne ajută să creștem forța întregului corp față de exercițiile de la sala de forță în care se lucreză izolat grupele de mușchi, accentul fiind pe definire, nu pe forță.
4. Orientarea sportivă
Orientarea sportivă este numită Sportul Minții. În timpi ce alergi este necesar să vizualizezi traseul, să faci tactici, să iei decizii și să termini într-un timp cât mai scurt. Este o activitate complexă, care sigur la final îți va oferi satisfacție.
Așadar, te invităm la Festivalul Sporturilor pentru o experiență completă alături de o comunitate care pune accentul pe un stil de viață sănătos și sustenabil!
Autor articol:
Silviu Bălan
Ghid Montan, Antrenor Schi Alpinism, fost sportiv de performanță
Fotografii: Festivalul Sporturilor | Fisheye.ro